Navigáció


Főoldal

Képek

Videók

Linkek

A Börzsöny időjárása

Webkamera NHH

Webkamera NHH 2

Az Alacsony-Tátra időjárása

Magas-Tátra

Magas-Tátra térkép

Mészkőember

Szlovák lavinatérkép

Schneeberg webkamera

Chopok webkamera

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Túratervek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Időutazás

Sifi  2017.02.02. 19:57

IV. Börzsöny Tigrise- Zoller Csaba Sítúra verseny és találkozó.

Sifi  2017.01.22. 09:29

Idén újra a kegyeibe fogadott minket az időjárás és sikeresen lezajlott a IV.Börzsöny Tigrise-Zoller Csaba sítúra verseny és találkozó.A rajtban negyvenegynéhány sítúrázó várta elszántan a rajtot és a neveket elnézve igen izgalmas versenynek néztünk elébe.Szikrázó napsütésben és -10 fokban rajtoltak a versenyzők. Az idei versenytáv kicsit rövidebb lett mint az elmúlt években ezért az időeredmények nem mérvadóak az előző versenyekhez.Az első igazi meglepetésként a hideghegyi ellenörzőponthoz először érkező Gombos Charlie érkezése volt, bár már máskor is megszorongatta Balázst, de most nagyon meggyőzőnek tűnt köztük a különönbség.Harmadiknak Szepessy Áron, majd Mécs Laci ezt követően szorosan a nyomukban Újhelyi Mihály és Vizdák Jani érkezett.Végül a befutó igy alakult:

 

Esti menet

Sifi  2017.01.19. 09:03

IV Börzsöny Tigrise -Zoller Csaba emlékverseny és sítúra találkozó

Sifi  2017.01.13. 14:54

Mivel nagyon klassz hó van a hegyen /30 cm NHH/ és jelenleg is havazik ,illetve a prognózis is kedvező, a következő hétvégén, szombaton 2017.01.21-én megrendezzük a IV Börzsöny Tigrise-Zoller Csaba túrasí versenyt és találkozót.

Nevezés: 8.30 -tól 9.30-ig Cseresznyefa parkolóban

Rajt 10.00 Órakor.

Infó: Schaffer Gábor 30 203505

        Petneházy Tamás 30 9403157

Buék Hideghegy

  2017.01.07. 08:36

Tegnap este 8 kor indultunk a parkolóból -18 c fokban.Felfelé a 10 cm mélységű hó pont elégséges volt. Több nyom is vezetett a hegyre. Nem mi voltunk az elsők akik úgy gondolták ,hogy már járható kövező léccel Nhh.Az úton felfelé a hideg és az erős szél miatt a magas bükkök félelmetes hangokat adtak ki magukból.A házban az új büfés kategórikusan kijelentette nem szolgál már ki minket és szigorúan a 9 órig tató nyitvatartás táblára koppintott.Óriási erőfeszítésébe nem tellett volna neki mert végig ott sertepertélt míg ott tartózkodtunk.Az elmúlt 35 évben nem ehhez voltuk szokva.

Fenn -20 c fokot mutatott a ház hőmérője és nagyon nem akaródzott kimenni az elemek közé.Lefelé a délin volt a legideálisabb ahó mennyisége és a minősége/15cm/.Egész lesíztün a kocsiig.a hosszú egyenes szakaszok jók voltak, a többi viszont csak kövező léccel és óvatosan.

az év legsötétebb napja

Bali  2016.12.21. 16:18

Már reggel a Gerlitzen tetejéről néztük, ahogy elkezdi megsütni rózsaszínen a Hochalmspitzét a Nap. Aztán elvittem a gyereket a suliba, utána meg szétizzadtam magam az Ankogelre felfelé. Zero szél, napsütés. Nekem ez a mai nem volt sötét egy kicsit sem. Viszont ebben a hónapban most síztem először természetes hóban....

Elkezdődött a szezon

Bali  2016.10.21. 22:40

Vadvizi zsiványok a Socan.

Sifi  2016.07.26. 18:51

Falugazdász sátrat találtak besnyőteleken egy avarkori ásatáson.

Bali  2016.05.02. 11:44

Éppen pont ez volt a fejemben, mikor csörgött a Telefon hajnalban. Ezek a falugazdászok....

Szezonzáró 2016

Sifi  2016.04.17. 20:40

Számunkra most jött el az idei rövid szezon utolsó sítúrája.

Nagycsütörtök

Bali  2016.03.24. 19:06

Mécs Laci rábeszélt, hogy menjünk ki Gyömbérezni ma. Szelesnek tűnt, meg friss hóról sem volt tudomásom. Szél volt, de alig, nap volt jó sok, porhó meg pont elég volt. Toltunk 3 gyömbért, aztán hazatéptünk.

Zelenica hazafelé is

Bali  2016.03.24. 19:01

Vasárnap jöttem haza Szlovéniából. Szombat este aludtam egyet a parkolóban, de már vasárnap reggel 5-kor zörögtek a síelők a kocsim körül.  A fotó közepén lévő nagy sziklatömb bal oldalát, utána a jobb oldalát is megsíztem. A jobb oldali teteje 3m széles és elég meredek, de klasszul tartott a hó, nem voltam nagyon beszarva. Pont csak amennyire kell...

Végre NHH sízés! Olyan, mint lennie kell

Bali  2016.03.02. 12:07

Én már teljesen lemondtam róla, hogy ebben a szezonban sízünk a hegyen. Volt 2 gyenge próbálkozás, de bénázás a nulla hóban címmel.

Egy lavinabaleset margójára.

Sifi  2016.02.27. 09:26

Kellett egy kis idő, míg leülepedtek bennem a történések de éreztem muszáj írnom a hétvégén történtekről okulás céljából. Az A-Tátrába készültünk sítúrázni és több variáció is létezett a fejünkben hová menjünk. Végül a számunkra még nem látogatott útvonalon a Skalka csúcs felé vettük az irányt. A pályák aljától a Deres lift aljáig a pályán, majd onnan a Prislop-nyergen keresztül a kék jelzésen szerettük volna elérni a gerincet. Ez egy télen ritkán járt útvonal, de most hogy már egy hete stabil 2-es volt a lavina veszélyességi fokozat, így azt gondoltuk nem lesz gond. Az erdőből kiérve ugyan gyakran változott a hó minősége, de nagyrészt kifagyott kemény hóra esett pár cm friss havon tologattuk léceinket, sokszor ügyelve a kicsúszásra. Az erdősávot elhagyva kb. a negyedik, dupla kuloárt szerettük volna keresztezni. Egyikünk okosan ferdén gyorsan átsiklott rajta. Hárman, hogy ne veszítsünk a magasságunkból az egyenkénti áttravizás mellett döntöttünk. Másodikként értem át a kuloár túloldalára, ahol szinte ugyanolyan meredek volt a terep. Ekkor vettük észre a repedést a havon és a figyelmeztető mondatom már nem tudtam befejezni, kb. 100 m szélesen beindult a hegyoldal. Egyikünk 100 méter csúszás után, ketten pedig az utólagos GPS adatok alapján 500 m után álltunk meg. Szerencsére a hó elindulásakor a nálam lévő ABS zsákot rögtön tudtam aktiválni.  Mivel felfele menetben voltunk és nem számítottunk a lavinára, dynafit síkötéseink fixre voltak állítva, így azok horgonyként húztak lefelé. Próbáltam a lavina tetején maradni, de egy idő után már nehéz volt kontrollálni a csúszást. Mikor a hó megállapodott, mindketten csak részlegesen voltunk eltemetve, ami esetemben nagyrészt volt köszönhető az ABS zsáknak és így önerőből ki tudtuk ásni magunkat. Hála Istennek senkinek nem történt baja. Itthon tudtuk meg, hogy aznap még két lavinabaleset is történt a hegyen, nem messze tőlünk. Ennek ellenére vasárnap még mindig a 2-es fokozat volt érvényben. Utólag, a tények ismeretében  a helyes döntés az lett volna, ha visszafordulunk, amit egy réteg elemzés igazolt is volna, de a hó felső állaga nem utalt lavinára. Pedig a hó alatt fél méter mélyen ott volt az a kemény jégréteg, amin elmozdult az egész hegyoldal. Mindkét kuloár kék színnel jelölt  a lavinatérképen és jellegük szerint nagyon hasonlóak a Gyömbérről délre lefutó kuloárokhoz.

 

 

Durkova

Sifi  2016.02.14. 08:20


Szomorú, de számomra csak most jött el a szezon első igazi sítúrája.Eddig a szezonban csak amolyan citrompótló féle túrákban volt szerencsém a sípálya mellett,javítva nem túl acélos kondíciómat.Az előrejelzés most elég kecsegtetőnek ígérkezett és valóban nem csalódtunk a hó mennyiségében.A laviny.sk 3 -as lavina előrejelzése óvatosságra  intett minket,de az útvonalunk nem volt az a kimondottan  lavinás terep és már jártunk errefelé többször is. A start a 684 m magasan lévő kyslai vadászháztól történt és a sárga jelzésen mentünk egészen a gerincig. Az indulásnál 30 cm friss hó volt és ahogy emelkedtünk a gerinc felé, ez úgy emelkedett. A gerincről sajnos nyagyrészt a szél lehordta a havat és csak tarajosra fagyott jeget hagyott maga után. Szélmentes, ködös időben értük el a házat. A szokásos sosovica után  a kék jelzésen az idei tél eddigi legnagyobb szűzhavában síelhettünk le az autókig.

Amikor belefagy az orrodba a ......

Sifi  2016.01.19. 19:55

Ma újból a Chopok sípályáin csoszogtunk.Sajnos még mindig csak a pályákon lehet léckímélő módban sízni.Viszont hamisítatlan téli hőmérsékletek uralkodtak errefelé.A pályák alján -11 celsiust,a csúcson -18 c fokot mértek a hőmérők..Tamással sikerült ma 2000 m szintet bezsákolni a hideg ellenére.Áron 3500 m szintet "csoszogott" össze.

Sífutás

Sifi  2016.01.07. 12:30

 

Befagyott Duna+4-5 cm hó =A szezon első sífutása

/Kreatív Balázsunk ötlete nyomán, általam kivitelezve./

hómentesség közel-távol

Bali  2015.12.28. 10:33

Rendesen járunk a Tátrába, de már elég unalmas a köves pálya. Már a Deres felső részén sincs hó, nagyon be van korlátozva a játék az egyeten pályára. Ellenben napsütés és 20fok minden nap, aki megy, vigyen pólót-rövidgatyát, napszemüveget!

Karavankák 2015nov végén

Bali  2015.11.29. 22:57

Bodentalban nétem körül a srácokkal a 7végén. Elég jó hely. Még csak az 1. havat kapták meg, de a völgyben a sífutóutat egy spec ratrakkal már megcsinálták, és a legalapabb sítúraút OgrisAlm-ba szintén tömörítve.

A felújított Csakk Norrisz híd ünnepélyes avatása és terhelés próbája

Sifi  2015.11.08. 18:03

Hid és útépítés Nhh-en.Mérnökök,és szakemberek közreműködésével.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Chat
 

 

 

 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha