Navigáció


Főoldal

Képek

Videók

Linkek

A Börzsöny időjárása

Webkamera NHH

Webkamera NHH 2

Az Alacsony-Tátra időjárása

Magas-Tátra

Magas-Tátra térkép

Mészkőember

Szlovák lavinatérkép

Schneeberg webkamera

Chopok webkamera

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Túratervek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Bicajjal Albániában

Bali  2015.08.19. 08:19

Volt 1 terv. Menjünk Tolminból (Szlovénia) Krusevóba(Macedónia) bicajjal. Szigorúan kisutakon-hegyeken. A túra java az Durmitor, Albánalpok és a Macedóniába átkelés. Nagyhegyek-rosszutak. Aztán máshogy alakult, nem tudtam felkészülni, és egyedül maradtam. Végül egy „szolid” 3napos Podgorica(Montenegro)-Krusevo szakaszra korlátozódott az utazás.

Mátra115

Bali  2015.06.14. 20:03

Aki elkezd ultrákat futni, jönnek az egyre nagyobb számok. Én ezzel az eseménnyel léptem át a 100-as határt, de rendesen. Mind időjárásban mind szintben igazi ultratáv ez a 127km. www.matra115.hu  meg vannak dolgok persze a fészbükkön is.

Deres

Sifi  2015.03.16. 17:31

Még mindig jó hó található az A-Tátrában.A geinc közelében végig fagypont alatt volt a hőmérséklet.Az alsóbb régiókban sincs jelentősebb olvadás.

Certovica-Gyömbér

Sifi  2015.03.02. 12:37

Tegnap a szokásos a-tátrai jó időben a Certovica-Gyömbér-Trangoska útvonalat jártuk be. 1000 m felett teljesen jó a hó minősége.

III. Börzsöny Tigrise Zoller Csaba túrasí verseny és találkozó..2015

Sifi  2015.02.14. 15:53

A vége felé elég szkeptikus voltam az időjárás miatt,hogy idén megtudjuk -e rendezni egyáltalán az aktuális versenyt.Szerencsére az időjárás mellénk állt,bár szerintem sokan nem hitték,hogy sízhető és élvezhető hó található a Börzsönyben.Hát mi találtunk!Igaz az alsó szakasz egyes részeit egy kicsit fazonírozni kellett de az éjszakai fagy nagyon sokat segített! Szikrázó napsütés,és optimális hőmérséklet fogadott minket a hegyen.A rajtban 37 túrasíző gyűlt össze a jó idő reményében. Az útvonalnak a következőt jelöltük: Cseresznyefa-parkoló-NHH csúcs-kisészaki alatti keresztútig le (fókalevétel nem kötelező) - sísánc felé vissza NHH csúcs - D-i pályán 2 full kör(fókalevétel nem kötelező).  összes szintemekledés: 780m ;  öszes táv 7,8km

Eredmények alább.

Verseny Infó!

Sifi  2015.02.13. 09:57

 A hóviszonyok úgy alakultak,hogy a holnapi versenyt megrendezzük!Előreláthatólag nem a parkolóból,hanem a bánya magasságából lesz a rajt!Kérünk minden résztvevőt,hogy ha lehet 1/2 9-ig érkezzen meg a parkolóba.9-kor együtt felcsoszogunk a rajthoz.1/2 10 -kor tömegrajt!   Infó:Schaffer Gábor +36 30 202 35 05  Újhelyi Balázs +36 30 962 60 78

 

 

 

Verseny Infó

Sifi  2015.02.11. 16:31

A meleg időjárás miatt csak a péntek délelőtti pályabejárást követően tudjuk bizton kijelenteni,hogy megrendezzük-e a versenyt vagy sem. A tegnapi állapotok szerint igen!Ha a pálya alja nagyon leolvadna, akkor van egy olyan opció,hogy feljebb visszük a rajtot és a felső régiókban megyünk többet.

PÉNTEK DÉLUTÁN

Sifi  2015.02.07. 08:52

Délután Attilával a verseny útvonalán Nhh.-ig mentunk.Babgulyás,sör majd indulás piros  h.szög Oltárkőig.Ott nekifordultunk a meredeknek és Csóványosig meg sem álltunk:Jó lett a torony felöltöztetése.Ez a kabát kifejezetten jól áll neki.Hazafelé a gerincen ránk sötétedett és a déli pálya aljára már tök sötétben érkeztünk.Ez önmagában nem is lett volna baj ,de gyakorlott sítúrázóhoz méltón nem vittem fejlámpát.Tehát túra elött egy kavintont már muszály bevenni!A lermeneti út egész jó volt ahhoz képest,hogy én láttam milyen volt a havazás elött. 

III.Börzsöny Tigrise Túrasí verseny és találkozó 2015.02.14

Bali  2015.02.03. 22:06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel nagyon klassz hó van már most a hegyen (kb. 50cm NHH), és jelenleg is esik, illetve a prognózis is kedvező, a következő hétvégén, szombaton, azaz 2015-02-14.-én megrendezzük a Börzsöny Tigrise-Zoller Csaba túrasí versenyt és találkozót a Börzsönyben!

Nevezés: Királyrét-Cseresznyefa parkolóban 8-9óra között

Rajt: cseresznyefa parkolóból 9:30

NHH nagyon hó

Bali  2015.01.31. 22:06

Van valami, amin jobban csúszik a léc, mint a havon. A jégen. Elképesztően jó volt a mai 34km túra.

NHH 2015.01.31

Sifi  2015.01.31. 12:42

Fenn 40 cm kitünő ,lenn 20 cm olvadozó hó.Öszességében most van a szezon legjobb hava.Felfelé a parkolótól a verseny útvonalán mentünk végig!Összesen kétszer kellett bemenni az útról az erdőbe a kidőlt fák miatt.A fenti hóréteg szerintem 40 cm+ ami nagyon szuper minőségű,hála a tegnap esti havazásnak.Lefelé ahogy csúszunk úgy csökken és romlik a hó minősége.Véleményem szerint a legjobb ha a déli pálya aljától a piros jelzésen Taxig,majd a szórt úton.

alakul a hó Atátrában

Bali  2015.01.15. 20:54

Még egy komolyabb hóesés, és mehetünk Gyömbérre. Chopok alatt már a nem hóágyúzott pálya is ilyen kafa, kemény de még nem firnes hó van rajta sokkal jobbat adott ma mint a kezelt pályák.

La Sportiva Spitfire és Dynafit DYNA tesztnap

Bali  2015.01.15. 19:54

Ma ezekkel a bakikkal vonultunk fel a Chopokon. Áron a Speed touring kategória szerintem legjobb darabját szerezte be, én meg a dynafit tavalyi legkönnyebbjét. Hát....

Ma kell menni NHH-ra (meg még SZ-CS-P)!

Bali  2015.01.06. 22:36

Mág akkor is ha nem lehet. Tegnap este Mátraszentistvánon voltam, de ott a pályán nincs annyi hó mint NHH-n, ahol viszont Királyrétig lehet csúszni!

Hideghegy 2015.01.04

Sifi  2015.01.04. 19:47

Egész tűrhető hó esett le ma reggelre a Börzsönyben.Fenn és lenn is  kb 20 + cm.A parkolótól lehet  rajtolni. Az erdő a kidőlt fák miatt még mindig nehezen járható és azok a túrista utak ahol a kidőlt fák kitakarítása megtörtént,eléggé szét vannak túrva.Ennek ellenére lehet ideális utat választani!Az Északi pálya a letörésig jól sízhető.

Hármas fókagyilkosság a Börzsönyben!

Sifi  2014.12.28. 17:33


Hármas fókagyilkosság a Börzsönyben!Szakértők szerint ennél kevesebbért is öltek már fókát!A viccet félretéve, tizenegynéhány cm hó lehet a hegyen.Aki ennek ellenére felkívánkozik, annak a túrista utak helyett a szórt utat ajánlom,ott egész jól lehet csoszogni!

III.Börzsöny Tigrise Túrasí verseny és találkozó.

Sifi  2014.12.22. 17:29

Ebben a szezonban is szeretnénk megrendezni a Börzsöny Tigrise-Zoller Csaba túrasí versenyt és találkozót a Börzsönyben.  Az időjárás tavaly ugyan megtréfált minket, de idén szeretnénk ha úgy mint tavalyelőtt, január első havas szombatján lenne ez az időpont. Amennyiben januárban nem lesz alkalmas hó a hegyen, úgy tólnánk az időpontot februárra.Előreláthatólag a nevezés idén is ingyenes lesz! Minden induló oklevelet kap. Addig is mindenkinek Boldog Karácsonyt és sok havat!

 

Javuló hóhelzet Chopokon

Bali  2014.12.18. 21:51

Ma Gáborral voltunk kinn. Deres felé mentünk 2-t, a hóhelyzet javul, még egy komolyabb havazás (talán 7vége), és 1400 felett sízhető pályán kívül is. Amúgy bicóval mentem ki a 2-es útra, hogy hamarabb odaérjünk. Tök jól működik az SPD-dynafitPDG kombó. Hazafelé utólért a család, nézték, hogy ki biciglizik itt sílécel a hátán?? Hát az apuci...

Újabb túrasíző

Bali  2014.12.13. 21:26

Ma Sifivel és 2 fiammal mentünk Chopokra. Matykó ma ment először fókával.

Börzsöny a fagykár után.

Sifi  2014.12.05. 16:34

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Chat
 

 

 

 


Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *